![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS2QVS7qOL2zAmS_xypWlhuIiRDZrOnwDlRWIqjlICr0TLAPYH9s7zRqaTGI-T4QLdw8zcA5j7KTJte1mdIC1MZuyAlRXjhuQvBO5vbuji6E7SmI4kbvTixS6HrbvL8PT6oFkS-Dr__eWz/s320/29-09+rechtts.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2OqQbSYFPfynKtyx6mlZXjoFq5b_PMaWhm2srtAni9EYhf4FlDI01mOujHhq9GrJXc83wt1C9aGei3Nh4ploTli7WhmNhv9P7MfdxXJfGN12NTEjqV8hA_Utt7WQrV9am8kKkpEhMSUzc/s320/29-09+links.JPG)
Marian is weer terug in de lessen bij rechtpaard.nl en is inmiddels eigenaar geworden van een mooi Fries hengstveulen. Maar dat terzijde. Dieter is nog steeds bezig met zijn omscholing van draver naar rijpaard. Ik ken geen paard dat zo ongelooflijk chique kan draven als dit paard maar daarvoor moet hij wel door de rug zijn. Als hij niet ontspant is dit paard het prototype van een schenkelganger. We moeten beginnen met hem te leren zijn beenzetting correct te houden. Dat doen we op de volte. We zetten hem zo ver over de schouder dat de neiging ontstaat om naar buiten te lopen. Door de buitenteugel er bij te sluiten verhinderen we dat. Nu ontstaat door de buiging ruimte voor het binnenachterbeen om onder de massa te komen. En wanneer we nu de volte exact op dezelfde plek blijven rijden kunnen we nu ook beter aanvoelen of het buigen ook correct verloopt en de juiste ontspanning ontstaat waardoor hij wel zijn buikspieren aanspant en zijn rugspieren loslaat. En wat kun je dan gefrustreerd raken als je steeds een dingetje vergeet. Dat is iets wat je jezelf helemaal niet hoeft aan te rekenen. Dat is een leerproces. En dat ging op momenten ook hartstikke goed. Door kilometers te maken en te voelen en je aan je afspraken te houden (volte is volte) ga je het steeds sneller en beter voelen.
Echt waar Marian!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten