![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKDpXO792H9EFEji9Rhtpv6cS1XI0kQqQXCohJ2xIyFrfxRp2MlnITybrmdHQPDxlmpEMvfonYXQfij0WPc_NQiNnGxT4qEByHGnQvQ9b1W_Wcn2bA2FDCtM7-91X0g2bEcRQh6JMcejou/s320/22-06+links.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2TIdSG27t-P787Tc-XXqyWLHtXIaQGW4jnzUWIcCTjla5c-3FN6oBOxlccUuaSwKR4PCII7x4UtLQM76GhRmEzduO0AchtrUDM4Z4ocDNrnoAupRXUBIru0JH_ZcLQe66g5_kY20YK-M7/s320/22-06+rechts.jpg)
In verband met de vakantie van Jessica reed Louise een keertje mee bij mij. Geweldig om te zien hoe goed Jessica haar vak verstaat want Louise was volledig ingewijd in de beginselen van het rechtrichten. Toen Louise aan de slag ging werd er direct actief gereden en was de slangelijn meteen nummer 1 bij Louise. Ik wil altijd graag weten wat de theorie achter een oefening is en dus vroeg ik Louise weer te gaan stappen en het mij te vertellen. "Om in het midden te komen zitten" antwoordde ze en dat is natuurlijk helemaal goed. Maar de vraag daaraan vooraf moet natuurlijk wel gaan over zit ik op links of zit ik op rechts. En als dat nauwelijks voelbaar is dan hoeft die slangenlijn natuurlijk niet meer. Dan komt het aan op gevoel en met name in de aanleuning natuurlijk. Dus gewoon maar recht uit en voel welke teugel ze meer aan neemt. Vandaar uit kunnen we ook verder bepalen of we een links- of rechtsgebogen paard hebben. En daarop ons plan afstemmen. Dat bleek uiteindelijk op de linkerteugel iets meer te zijn dan de rechter. Door nu de linkerteugel naar voren te brengen wordt de aanleuning gelijk en zagen we vrijwel meteen de verlenging bij Indy ontstaan. De foto's zijn waardeloos want hele lange stukken kwam Indy mooi door de hals en liep met veel houding.
Toppie Louise!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten